• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Διήμερο Σεμινάριο "Σύνθεση & Περιεχόμενο Εικόνας"

Το πρώτο δωρεάν σεμινάριο Φωτογραφίας που διοργάνωσε η ομάδα μας σε συνεργασία με την σχολή Orama Photography Studies

Η ομάδα μας διοργάνωσε το 1ο σεμινάριο φωτογραφίας σε συνεργασία με την σχολή Orama Photography Studies (www.oramastudies.gr). Το σεμινάριο δεν είχε καμία οικονομική επιβάρυνση για τους συμμετέχοντες και όπως πάντα μπορούσαν να συμμετέχουν όλοι οι φίλοι του Instagram και της Φωτογραφίας. Η σχολή φωτογραφίας Orama Photography Studies είχε την ευκαιρία να γνωρίσει το ταλαντούχο κοινό μας και να τους ενημερώσει επίσης για τα εξαιρετικής ποιότητας εκπαιδευτικά της προγράμματα. Η θεματολογία του σεμιναρίου αγκάλιαζε όλους όσους ασχολούνται με αυτή την τέχνη, είτε φωτογραφίζουν με κινητό, είτε με οποιοδήποτε άλλο φωτογραφικό εξοπλισμό. Ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες με θεωρητικό και πρακτικό μέρος: 

Ημέρα 1η (Θεωρητικό μέρος) Σάββατο 16/4/16. Το θεωρητικό κομμάτι του σεμιναρίου πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολυχώρου Πολιτισμού ΑΘΗΝΑΪΣ. Εισηγητής ήταν ο Γιάννης Ριζομάρκος, Διευθυντής Σπουδών της Σχολής Orama Photography Studies.  Αναλύθηκαν θέματα όπως, το πως επιλέγουμε και πως τοποθετούμε τα οπτικά στοιχεία στο κάδρο, ώστε η σύνθεση της φωτογραφίας να αποτελεί το μέσο επικοινωνίας μεταξύ του δημιουργού και του θεατή, μεταφέροντάς του άμεσα το συναίσθημα και το μήνυμα του φωτογραφικού έργου. Στη διάλεξη αναλύθηκε η λειτουργία των σχημάτων, των γραμμών, του φωτός και του χρώματος αλλά και οι τρόποι με τους οποίους αυτά μπορούν να αποτελέσουν τα μέσα της δημιουργικής μας έκφρασης.

 

Ημέρα 2η (Workshop) Κυριακή 17/4/16. Πραγματοποιήθηκε φωτογραφική βόλτα στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας κατά την οποία εφαρμόσαμε στην πράξη όσα διδαχτήκαμε στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου. Με την καθοδήγηση και τις συμβουλές του εισηγητή μας ανακαλύψαμε τρόπους και τεχνικές που θα μας βοηθήσουν να ξεκλειδώσουμε το ταλέντο μας για να βγάζουμε ακόμα πιο όμορφες φωτογραφίες!

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες από το event εδώ: Seminar backstage photos


Λίγα λόγια για τον δάσκαλο φωτογραφίας Γιάννη Ριζομάρκο:

rizomarkos.jpg

Αφού σπούδασε φωτογραφία παράλληλα με την μουσική, αποφάσισε ότι η εικόνα θα αποτελέσει το μέσο της προσωπικής του έκφρασης, μέχρι σήμερα.

Ο Γιάννης Ριζομάρκος εργάζεται σαν φωτογράφος πορτρέτου, διαφημιστικής και ταξιδιωτικής φωτογραφίας, έχει συνεργαστεί με μεγάλους εκδοτικούς οίκους, όπως Conde Nast, ΔΟΛ, Λυμπέρης, Δάφνη και με υψηλής κυκλοφορίας περιοδικά, όπως Status, Vogue, Vimamen, Vimadonna, Cosmopolitan, Γαιόραμα κ.α. Δουλειές του από ταξιδιωτικά θέματα έχουν δημοσιευθεί σε βιβλία και περιοδικά σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Διδάσκει φωτογραφία από το 2003, ενώ είναι συνιδρυτής και έχει την διεύθυνση σπουδών της σχολής Φωτογραφικών Σπουδών Όραμα. Κατέχει πτυχίο του τμήματος Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών του ΤΕΙ Αθήνας και πτυχίο πιάνου του Εθνικού Ωδείου. Για να φωτογραφίζει με ασφάλεια σε υψόμετρα και βάθη, έχει αποφοιτήσει από τις σχολές μέσου επιπέδου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης και είναι πιστοποιημένος Advanced Diver από την Διεθνή Ομοσπονδία PADI.

Είναι μέλος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας και έχει την έδρα του στο Deep Down studio στη Αθήνα.

Περισσότερες Πληροφορίες:

http://www.rizomarkos.gr
https://www.facebook.com/YiannisRizomarkosPhotography