• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Travel & Social Media Photography Project #My_Spetses

Συμμετοχή: 32 φωτογράφοι. Φωτογράφιση του νησιού, Προβολή στα Social Media, Παραγωγή Φωτογραφικού Αρχείου.

Τον Ιούλιο του 2022 η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών και την εταιρία τουριστικού Marketing W2Strategy πραγματοποίησαν 2ήμερο φωτογραφικό Project με τίτλο "#MY_SPETSES".

20210708msc

Στόχοι του Project:

  • Διοργάνωση ολοκληρωμένης φωτογραφικής εμπειρίας για 30+ Social Media Photographers της ομάδας μας
  • Προβολή του ταξιδιωτικού προορισμού σε εγχώριο και διεθνές κοινό αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των Social Media
  • Παραγωγή αξιόλογου φωτογραφικού υλικού για τις τουριστικές καμπάνιες του νησιού.

Το πρώτο στάδιο του Project ολοκληρώθηκε σε 3 φάσεις:

ΦΑΣΗ 1η : ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ 32 SOCIAL MEDIA PHOTOGRAPHERS – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Τριάντα δύο φωτογράφοι - Instagramers από διάφορα μέρη της Ελλάδας - μέλη της δραστήριας κοινότητας των Greek Instagramers Events, φιλοξενήθηκαν στο νησί των Σπετσών το διήμερο 10-11 Ιουλίου 2022, προκειμένου να ανακαλύψουν και να απαθανατίσουν φωτογραφικά τις ομορφιές του νησιού. Ο Δήμος Σπετσών παρείχε σε όλους δωρεάν μετακίνηση από Αθήνα προς Σπέτσες με επιστροφή, διαμονή, γεύματα, μετακινήσεις εντός του νησιού και ξεναγήσεις.

Τα καταπράσινα τοπία, οι πανέμορφες παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά, τα γραφικά ανθισμένα σοκάκια, η ιστορική Χώρα των Σπετσών γεμάτη φινέτσα και γραφικότητα, αποτέλεσαν έμπνευση και μάγεψαν τους φωτογράφους χαρίζοντας τους μοναδικές εμπειρίες και υπέροχες φωτογραφικές αποτυπώσεις. Οι φωτογράφοι αναχώρησαν από το νησί με τις καλύτερες εντυπώσεις, γεμάτοι όμορφες αναμνήσεις και εκατοντάδες φωτογραφίες.

terzidouΟ πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής, Αντώνης Βορδώνης δήλωσε: «Η Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών θα ήθελε να ευχαριστήσει την φανταστική ομάδα των Greek Instagramers Events που επισκέφτηκε το νησί των Σπετσών το διήμερο 10-11 Ιουλίου 2022 για την εξαιρετική συνεργασία τόσο με τους διοργανωτές, όσο και με τους συμμετέχοντες φωτογράφους. Εμείς, από μεριάς Τουριστικής Επιτροπής, θέλουμε να πιστεύουμε πως προσφέραμε τα μέσα και τις πληροφορίες και αφήσαμε στους αξιόλογους και δημιουργικούς επισκέπτες μας, την ανάδειξη της ιδιαίτερης και αρχοντικής ομορφιάς τους τόπου μας. Με μια ξενάγηση του ιστορικού νησιού από την Ντάπια ως το Παλιό Λιμάνι με τα παραδοσιακά καρνάγια και τα καπετανόσπιτα ως την επόμενη μέρα και τον γύρο του νησιού από ξηράς και θάλασσας, είμαστε πλέον βέβαιοι πως δεν υπήρχε καλύτερη ομάδα για να μεταφέρει την εικόνα του #My_Spetses μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ευχαριστούμε για την όμορφη συνεργασία, αλλά και για το ευχάριστο πνεύμα όλων των συμμετεχόντων του διημέρου στο Νησί των Αρωμάτων.»

 

koukodimos

Οι ιδρυτές της ομάδας Greek Instagramers Events, Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη δήλωσαν: «Στο νησί των Σπετσών ανακαλύψαμε έναν μοναδικό ταξιδιωτικό προορισμό που συνδυάζει φυσική ομορφιά, ιστορία, γαστρονομία, ένα νησί γεμάτο ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους. Η φωτογραφική αποστολή που οργάνωσε η ομάδα μας με έμπειρους φωτογράφους-Instagramers, αγκάλιασε τον προορισμό, ανταποκρίθηκε άψογα όπως πάντα στον σκοπό της δράσης, παράγοντας εξαιρετικής ποιότητας ψηφιακό περιεχόμενο που το επόμενο διάστημα θα ανεβαίνει στα Social Media, προβάλλοντας τις ομορφιές του νησιού σε πιθανούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο. Ευχαριστούμε πολύ την Τουριστική Επιτροπή του Δήμου Σπετσών για την άψογη συνεργασία, την τέλεια διοργάνωση και την υπέροχη φιλοξενία, στοιχεία που συντέλεσαν στην απόλυτη επιτυχία της δράσης. Η ομάδα μας αξιοποιώντας την δύναμη της εικόνας και των κοινωνικών δικτύων συνεχίζει δυναμικά, σε συνεργασία με Δήμους, Περιφέρειες και Τουριστικούς Φορείς, να αναδεικνύει τους υπέροχους ταξιδιωτικούς προορισμούς της χώρας μας.»

 

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την 1η φάση του Project #My_Spetses:

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα στο Facebook Album


Βίντεο με στιγμιότυπα από τη δράση και δηλώσεις φωτογράφων που συμμετείχαν στο Project:


Σε ανταπόδοση για την φιλοξενία, οι συμμετέχοντες φωτογράφισαν τα αξιοθέατα του νησιού και ανάρτησαν φωτογραφίες & stories στα κοινωνικά τους προφίλ, παρουσιάζοντας τις ομορφιές των Σπετσών σε εκατομμύρια πιθανούς ταξιδιώτες. Η φωτογραφική αυτή δράση αποτελεί «επένδυση» για την προβολή του προορισμού. Με σύμμαχο την φωτογραφία και τα κοινωνικά δίκτυα (Instagram, Facebook, TikTok), μαγευτικές εικόνες των Σπετσών, όπως τις αποτύπωσαν οι Instagramers, θα «ταξιδεύουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για μεγάλο χρονικό διάστημα και θα λαμβάνουν χιλιάδες προβολές αναδεικνύοντας το νησί σε διεθνές επίπεδο, προσελκύοντας πιθανούς ταξιδιώτες από όλο τον κόσμο.

Από την πρώτη στιγμή, το Project #My_Spetses απέδωσε καρπούς και αποτέλεσε μια σημαντική ενέργεια προβολής του ταξιδιώτικού προορισμού. Υπέροχες φωτογραφίες και video αναρτήθηκαν στο Instagram, στο Facebook και στο TikTok από τους φωτογράφους, λαμβάνοντας μεγάλο αριθμό προβολών. Πολλές από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν, αναδημοσιεύτηκαν και από διεθνή κανάλια – hubs με απήχηση σε εκατομμύρια πιθανούς ταξιδιώτες ανά τον κόσμο. Οι προβολές των φωτογραφιών στα Social Media αυξάνονται καθημερινά και σε βάθος χρόνου, καθώς οι φωτογράφοι συνεχίζουν να αναρτούν φωτογραφίες των Σπετσών στα κοινωνικά τους προφίλ.

Δείτε τα hashtags του event: #my_spetses και #discoverspetses:

20190919ml (2)rth

20190919ml (3)rth


ΦΑΣΗ 3η : ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

O Δήμος Σπετσών παρέλαβε από την ομάδα μας ένα σημαντικό ψηφιακό αρχείο φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης. Το φωτογραφικό υλικό προσφέρθηκε αφιλοκερδώς στις Σπέτσες από την ομάδα μας και τους συμμετέχοντες φωτογράφους, προς αξιοποίηση για περαιτέρω ενέργειες τουριστικής προβολής του νησιού (Ενδεικτικά: Social Media & Sites του προορισμού, εκθέσεις φωτογραφίας, Travel media, διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, παρουσιάσεις για travel buyers και άλλους, μη εμπορικούς σκοπούς). Ανταποδοτικά, για κάθε χρήση των φωτογραφιών, συμφωνήθηκε να γίνεται πάντα αναφορά στο όνομα του φωτογράφου, οπότε με αυτόν τον τρόπο να προβάλλεται και ο δημιουργός.

Δείγμα φωτογραφικού υλικού που παρέλαβε ο Δήμος Σπετσών:

Το δεύτερο στάδιο του Project #My_Spetses περιλαμβάνει την διοργάνωση διαγωνισμού και έκθεσης φωτογραφίας με θέμα τις Σπέτσες, η οποία αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα και στις Σπέτσες εντός του 2023.


Το project "#My_Spetses" αποτελεί μέρος των δημιουργικών ταξιδιωτικών projects που διοργανώνει η ομάδα Greek Instagramers Events με στόχο την ανάδειξη των περιοχών της Ελλάδας μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας και τα κοινωνικά δίκτυα. Η ομάδα έλαβε Χάλκινο Βραβείο στα Tourism Awards 2019 (Project #My_Andros, κατηγορία Content Marketing Strategy), ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών, φωτογραφικών της δράσεων που αναδεικνύουν διεθνώς ταξιδιωτικούς προορισμούς.