• This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Έκθεση φωτογραφίας "#My_Markopoulo"

Έκθεση για το Μαρκόπουλο, μέσα από τη δημιουργική ματιά μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, με την επιμέλεια της ομάδας Greek Instagramers Events.

Η ομάδα Greek Instagramers Events σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, υπό την Αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, παρουσίασαν την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “#My_Markopoulo”. Η έκθεση αποτελεί μια φωτογραφική περιήγηση στα τοπία, τα χρώματα και τις μοναδικές εικόνες που συνθέτουν την περιοχή του Μαρκόπουλου.

 

20190405pvcrth

 

Στην έκθεση συμμετείχαν οι 25 μαθητές του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου, οι οποίοι έλαβαν μέρος στην δημιουργική δράση που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου σε συνεργασία με την ομάδα Greek Instagramers Events. Οι μαθητές φωτογράφισαν θέματα από το Μαρκόπουλο & το Πόρτο Ράφτη και αποτύπωσαν τον τόπο τους μέσα από την δική τους δημιουργική ματιά.

Στόχος της συγκεκριμένης ενέργειας ήταν οι μαθητές να συνεργαστούν, να γνωριστούν και να δουλέψουν είτε μόνοι τους είτε σε ομάδες, έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνδετικοί κρίκοι μεταξύ τους μέσα από την ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας έκθεσης που παρουσιάζει στο κοινό την περιοχή του Μαρκοπούλου, μέσα από όμορφες προσεγγίσεις και ιδιαίτερες, νεανικές ματιές.
 
Μερικές από τις φωτογραφίες της έκθεσης:


Την έκθεση φωτογραφίας επιμελήθηκαν τα ιδρυτικά μέλη της ομάδας Γιώργος Βέργαδος και Έλλη Αγιαννίδη οι οποίοι τα τελευταία 9 χρόνια από την ίδρυση της ομάδας έχουν διοργανώσει πάνω από 40 εκθέσεις, διαγωνισμούς φωτογραφίας και άλλα φωτογραφικά projects.

gvergadosΟ Γιώργος Βέργαδος, ιδρυτικό μέλος Greek Instagramers Events δήλωσε: «Η ομάδα μας, στηρίζει τέτοιες πρωτοβουλίες που δίνουν κίνητρο για δημιουργική ενασχόληση και ευχάριστη αξιοποίηση ελεύθερου χρόνου, δημιουργούν ευκαιρίες εθελοντισμού, συμβάλλουν στην εξέλιξη γνώσεων γύρω από την τέχνη της φωτογραφίας. Με μεγάλη μας χαρά ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου να προσφέρουμε τις γνώσεις και τις υπηρεσίες μας για αυτό τον όμορφο σκοπό. Χαρήκαμε με την ανταπόκριση του κοινού στα εγκαίνια και κυρίως με τον ενθουσιασμό και την χαρά της δημιουργίας που έλαμψε στα μάτια των νεαρών, ανερχόμενων ταλέντων που συμμετείχαν.»

agiannidiΗ Έλλη Αγιαννίδη, ιδρυτικό μέλος Greek Instagramers Events δήλωσε: «Η ομάδα μας έχει διοργανώσει με επιτυχία δεκάδες ομαδικές εκθέσεις φωτογραφίας, με τη συμμετοχή φωτογράφων κάθε επιπέδου, ερασιτεχνών ή επαγγελματιών. Είναι η πρώτη φορά που μας προτάθηκε να συνδιοργανώσουμε και να επιμεληθούμε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας μαθητών Γυμνασίου. Το αποτέλεσμα, δεδομένου ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στην τέχνη της φωτογραφίας, μας εξέπληξε ευχάριστα! Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους μικρούς ταλαντούχους φωτογράφους που συμμετείχαν και στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου για την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια τόσο όμορφη και δημιουργική δράση για τους μαθητές. Ευχόμαστε να βλέπουμε πιο συχνά τέτοιες δράσεις που δίνουν την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να βιώσουν καλλιτεχνικές εμπειρίες και μέσα από την τέχνη να καλλιεργήσουν την ψυχή και το πνεύμα τους.»

ttzimasΟ Χαράλαμπος Κωτακίδης, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου δήλωσε: «Τι πιο όμορφο από το να βλέπεις την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών, την αμέριστη και ανιδιοτελή βοήθεια ανθρώπων όπως η ομάδα Greek Instagramers Events (Γιώργος Βέργαδος & Έλλη Αγιαννίδη), την έμπρακτη υποστήριξη των ανθρώπων του Δήμου Μαρκοπούλου σε όλη αυτή την προσπάθεια (Αντιδήμαρχος Παιδείας κυρία Βαμποράκη Μένη & Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου κυρία Ευδοκία Μεθενίτη). Η επιβράβευση όλων μας θα είναι η ενεργοποίηση των παιδιών μας με την συμμετοχή τους μέσω τέτοιων εκδηλώσεων, ώστε να νιώσουν ότι το σχολείο είναι ένας χώρος δημιουργίας, ανάπτυξης και προσωπικής εξέλιξης. Στόχος μας να συνεχίσει ο Σύλλογος μας να δημιουργεί ευκαιρίες για την προσωπική ανάπτυξη και ανάδειξη των ταλέντων των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Μαρκοπούλου με την συνεργασία καθηγητών και μαθητών. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συντελεστές που βοήθησαν στην πραγματοποίηση και την δημιουργία αυτής της τόσο πολύ όμορφης εκδήλωσης.»


Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την παρουσίαση της έκθεσης “#My_Markopoulo" στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαρκοπούλου:

Περισσότερα φωτογραφικά στιγμιότυπα: Photo Album


Ανταποδοτική συνεργασία - Social Media & Brand Awareness

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη:
HOUSE CONTROL, Ολοκληρωμένες Λύσεις Διαχείρισης Κτιρίων, www.housecontrol.gr
ΚΑΒΕΙΡΟΣ ΑΕ, Χονδρεμπόριο Ποτών, Αναψυκτικών, Ζαχαρωδών, Χαρτικών, www.kabeiros.gr

Μέσα από την παρουσίαση της έκθεσης και τις επικοινωνιακές ενέργειες της ομάδας στα Social Media και στα ΜΜΕ, οι χορηγοί έλαβαν σημαντική προβολή.